2024' ün en iyi düğün fikirlerini derledik !!!

Menü

Evlilik Nedir?

Evlilik Nedir?

İnsanların üreyebilmeleri ve duygusal bağlılık geliştirerek, toplumun en küçük birimi olan aileyi oluşturmaları gerekir.

Medeni hukuk doğrultusunda tek eşle evlilik resmiyet kazanmış ve resmi nikahla evlenen çiftlere aile cüzdanı verilmektedir. Her kültürün bir evlilik ritüeli vardır ve dini ya da yasal değerleri de göz önünde bulundurarak, çiftler her zaman bu ritüelleri yerine getirir.

Farsça’da sarmaşık anlamına gelen aşk, sarmaşığın sardığı ağacı bir süre sonra beslemekte zorlanması ve kuruması, aşığın karşılık bulamayınca kederlenmesiyle eş anlama gelirdi.

Bilinen İlk Evlilik

Arkeolojik kazılarda bulunan ilk evlilik belgesi M.Ö. 5.yy’a aittir. Eskiden evlenmek için duysal bir birlik gerekmiyordu ve insanlar üremek ve kendi menfaatlerine en uygun düşen kişilerle evleniyordu.

Tanrılara şarap sunularak kutlanan düğünler, önceleri ekmek kırıntıları daha sonra da pastalarla kutlanmaya başladı. İlk zamanlar evlenmek için birbirlerini tanımak ya da aşık olmak söz konusu değildi. Öncelikle alışveriş amacıyla ya da çocuk üretmek için evlilikler başladı. Daha sonra, kur yapmak moda haline geldi ve bu da insanların duygusal olarak birbirleriyle etkileşim içine girmesini sağladı.
 

küçük bir hatırlatma Sinem kobal ve Kenan İmirzalıoğlu için hazırladığımız düğün slaytımızı izlediniz mi ?
Sizde anasayfamızı ziyaret ederek bu gibi YÜZLERCE FARKLI  düğün slaytını izleyip bir tane sipariş verebilirsiniz.  ANASAYFA İÇİN TIKLA

 

Günümüzde ise en uygun eşi seçebilme özgürlüğünü kullanan insanlar, kiminle evleneceklerine kendileri karar vermekte olup, aristokratlar için bu durum pek geçerli değildir.

Türklerde Evlilik

Türklerde evlilik geleneksel olarak görücü olarak yapılırdı. Gelin ve damat ailelerinden kişiler, çift adaylarını tanımak ve birbirlerine tanıtmak için ev ziyaretleri gerçekleştirirdi.

Daha sonra kız isteme ritüelleri yapılarak, gelinin rızası sorulur ve söz kesilir. Söz kesildikten sonra, nişan ve düğün için gerekli olan hazırlıklar yapılır.

Bu dönemde çiftlere takı ve hediyeler sunularak evlilik ihtiyaçlarında destek olunmaya çalışılır. Damadın ailesinin yanında ya da ayrı bir evde yaşayan çiftler, resmi nikah ve dini nikahla birbirlerine bağlanıp aileyi oluşturur. Ailenin çocukları da olur ve çekirdek ailenin temeli atılır.

Günümüzde modernleşse de, temelinde aynı mantık işler ve çiftlerin evlenmesi için bu ritüeller izlenerek ailelerin de kaynaşması sağlanır. Görücü usulü ise, her yerde geçerli olmayıp, Anadolu yerlilerinde hala geçerliliğini sürdürmektedir.

kategoriler:   Bütün Yazılar, Evlenme teklifi

Yorumlar

Üzgünüm bu konu için yorumlama kapalı !!!

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com